728 x 90

ЖЕФКО осигури логистиката за „Електрическата одисея”

Продължават приключенията на Ксавие Дегон и Антонин Ги, двамата френски инженери, които са по пътя на „Електрическата одисея”. Те правят своето уникално околосветско пътешествие през 17 страни с електрически Ситроен Citroën C-Zero, за да привлекат вниманието на хората към този екологичен транспорт. С помощта на повече от 20 гостоприемни домакина, които предоставиха електрозахранване за зареждане

Продължават приключенията на Ксавие Дегон и Антонин Ги, двамата френски инженери, които са по пътя на „Електрическата одисея”. Те правят своето уникално околосветско пътешествие през 17 страни с електрически Ситроен Citroën C-Zero, за да привлекат вниманието на хората към този екологичен транспорт. С помощта на повече от 20 гостоприемни домакина, които предоставиха електрозахранване за зареждане на колата, екипът измина първия символичен етап от 1000 километра – разстоянието между Страсбург, тяхната начална точка, и Ротердам.
Следваща стъпка в техния маршрут е Америка, където им престои предизвикателно пътешествие от 5000 километра. За да се пренесат от Европа до Източното крайбрежие на САЩ, двамата разчитат на специализирания опит на ЖЕФКО, един от деветте спонсори на проекта, който е поел всички задачи, свързани с транспортирането на колата. Съвместно с NYKLine ЖЕФКО осъществи превозването през Атлантика до САЩ. На 20 февруари в Ротердам колата бе натоварена на кораб за превоз на контейнери. ЖЕФКО имаше също така и ангажимента за митническите формалности, като използва доказаният опит на своя Отдел „Митническо и данъчно представителство”. Очаква се преходът на автомобила през Северна Америка да продължи до средата на април 2012 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт