728 x 90

Следващата серия Volvo FH дебютира на IAA 2012

    За първи път десет камиона от новата серия Volvo FH ще бъдат показани пред широка публика на най-голямото европейско изложение за товарни автомобили IAA. 64-тото издание на панаира ще се състои по традиция в Хановер. Между 20 и 27 септември на IAA ще бъдат показани всички нови характеристики на Volvo FH в отделни обособени зони,

    За първи път десет камиона от новата серия Volvo FH ще бъдат показани пред широка публика на най-голямото европейско изложение за товарни автомобили IAA. 64-тото издание на панаира ще се състои по традиция в Хановер. Между 20 и 27 септември на IAA ще бъдат показани всички нови характеристики на Volvo FH в отделни обособени зони, включително горивна ефективност, работна среда, дизайн, управляемост, пространство, среда за почивка, безопасност, сигурност, товарене, максимален пробег. Видеоматериали и интерактивни приложения ще дават възможност на всеки посетител да се запознае в детайли с иновативните решения при камионите.
    “За нас е чест да покажем пред широката публика на изложение от такъв мащаб новите камиони Volvo FH. Горди сме, че създадохме първия в света камион с независимо предно окачване като при спортен автомобил и автоматизирана кутия с двоен съединител”, коментира Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks. “Новата серия предоставя оптимални решения за транспортните фирми, като благодарение на съвременните системи и технологични решения I-Torque и I-See, икономията на гориво може да достигне до 10% или 4100 литра гориво годишно.”
    Заедно с редица нови системи, Volvo Trucks ще представи силовата линия I-Torque и първия си двигател Евро 6 – D13, който е 13-литров, с мощност от 460 к.с. Той работи с новата автоматизирана трансмисия I-Shift 2 – първата с двоен съединител в света на камионите. Благодарение на двата ключови компонента се постига високата изходна мощност на системата I-Torque с 2800 Нм въртящ момент при ниски обороти на двигателя.
    На IAA ще бъде показан и Volvo FH16, най-мощният камион на Volvo, оборудван с 16-литров двигател със 750 к.с. и 3550 Нм въртящ момент. Той ще бъде представен в конфигурация 4×2 стандартен влекач и 8×4 за извънгабаритни и много тежки товари. Основен акцент в представянето на Volvo FH в Хановер ще бъде и широката гама от технически системи за намаляване риска от инциденти на пътя. Издръжливостта на новата серия е тествана над 1000 пъти в компютърни симулации, проведени са над 100 реални краш теста и 20 мащабни широкоспектърни изпитания. Посетителите на IAA ще могат да видят камионa Volvo FH, издържал тест на удар, отговарящ на сблъсък в статичен обект на магистрала при скорост от 50 км/ч. Оптимизираният дизайн на Volvo FH също гарантира сигурност при шофиране, а камионите изглеждат така, сякаш са в движение. Изчистеният „скандинавски” интериор на кабината е с един кубически метър по-голям, което осигурява допълнително 300 литра пространство за съхранение и увеличена височина при изправен стоеж. Решението е показано по оригинален начин и в специално видео на Volvo Trucks, според което 39 души могат да се съберат в обема на кабината на новия Volvo FH.
    Гостите на IAA ще могат да се запознаят и с новата технология на Volvo FH за дистанционно наблюдение на пробега, състоянието и износването на отделни компоненти на товарния автомобил. Камионът е свързан със сервиза чрез GSM мрежата и така може да следи от разстояние например износването на спирачките и съединителя, както и състоянието на акумулатора и филтър дехидратора. Предимствата на този вид мониторинг пък са илюстрирани във видеото “Механик на скейтборд”, което показва как шампион в екстремния спорт успява да ремонтира камион в движение.

    Световната медийна премиера на новата серия Volvo FH се състоя на 5 септември в Гьотеборг, като успоредно с представянето, събития се проведоха и в още пет европейски града – Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. 34 000 фенове от цял свят наблюдаваха премиерата на живо в Интернет. Новият Volvo FH ще бъде пуснат на европейския пазар през пролетта на 2013 г.

     

    МУЛТИМЕДИЯ – http://fh1.volvotrucks.com/bg-bg/

     

    Спецификации на камиони и компоненти на щанда на Volvo Trucks
    Новият Volvo FH е изложен в шест различни версии влекач и две шаси кабини: 
    – Два влекача 4×2 с 13-литров двигател с мощност от 500 к.с., Евро 5, и двата с независимо предно окачване (IFS).
    – Два влекача 4×2 с 13-литров двигател с мощност от 460 к.с., като единия е стандартен влекач с нов двигател Евро 6, а другия е влекач с двигател Евро 5 и екстра ниско шаси.
    – Влекач 6×4 с 13-литров двигател с мощност от 460 к.с., Евро 5 и самосвално полуремарке.
    – Тестван на челен удар влекач 4×2 с 13-литров двигател с мощност от 500 к.с., Евро 5, оборудван с вграден в седалката предпазен колан и въздушна възглавница.
    – Две шаси кабини конфигурация 6×2 с 13-литрови двигатели с мощност от 460 к.с., Евро 5; едната с надстройка за сменяеми платформи, а другата с кран.

    Новият Volvo FH16 е изложен в две версии влекач с двигател с мощност от 750 к.с., Евро 5:
    – 4×2 стандартен влекач
    – 8×4 тежковоз

    От настоящата гама са представени четири камиона:
    – Volvo FMX за взискателни строителни операции, в конфигурация шаси кабина 6×4 с 3-странна самосвална надстройка, 13-литров двигател с мощност от 460 к.с., Евро 5/EEV.
    – Volvo FM за регионални превози, в конфигурация шаси кабина 4×2 skip-loader с 11-литров двигател с мощност от 370 к.с., Евро 5/EEV.
    – Volvo FE, най-лекият камион в тежкия сегмент е изложен в конфигурация шаси кабина 6×2 със 7-литров двигател с мощност от 300 к.с., Евро 5/EEV и надстройка за сметосъбиране. Оборудван е с Low Entry кабина.
    – Със своя 12-18 тона клас, Volvo FL е в сегмент среднотежки товарни автомобили и е оптимизиран за локална дистрибуция. Изложен е в конфигурация шаси кабина, задвижван от 7-литров двигател с мощност от 240 к.с., Евро 5/EEV.

    Изложени са следните компоненти:
    – Силова линия I-Torque с I-Shift 2 автоматизирана трансмисия
    – 13-литров двигател с мощност от 460 к.с., Евро 6
    – I-Shift 2 автоматизирана трансмисия
    – IFS – независимо предно окачване
    – Вертикално срязана кабина на Volvo FH
    – Срез на 16-литров двигател
    – Срез на 13-литров двигател

     

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт