728 x 90

Знакови юбилеи за бренда Fuso

Mitsubishi Fuso Truck и Bus Corporation (MFTBC), водещ производител на азиатския пазар за автомобили с инвестиционно приложение, отпразнува 10-та годишнина от основаването си през януари 2003 година. Daimler AG притежава 89,29% от акциите на  MFTBC, а различни компании на Mitsubishi group са собственици на 10,71% от акциите на MFTBC. MFTBC е неразделна част от подразделението

Mitsubishi Fuso Truck и Bus Corporation (MFTBC), водещ производител на азиатския пазар за автомобили с инвестиционно приложение, отпразнува 10-та годишнина от основаването си през януари 2003 година. Daimler AG притежава 89,29% от акциите на  MFTBC, а различни компании на Mitsubishi group са собственици на 10,71% от акциите на MFTBC. MFTBC е неразделна част от подразделението на Daimler AG за товарни автомобили. По повод годишнината компанията изкарва на пазара два специални юбилейни модела – товарните автомобили Fuso Super Great и Fighter. Тази година се отбелязват и 50 години от появата на един от най-знаковите продукти на марката, моделът Fuso Canter. Автомобилът се предлага в множество различни модификации, съобразно професионалните нужди на клиента. У нас в най-голяма степен Canter намира приложение в куриерските услуги, градската дистрибуция и превоза на автомобили.
Изминалата  2012 година също беше знакова за бренда  – 80 години от рождението на първия автобус “Fuso” B46 през 1932. За да  отпразнуват доставката на модела B46 към първия клиент от японското Министерство на железниците – компанията производител – поканили работниците да дадат предложение за име на продукта. “Fuso” била печелившата кандидатура. Етимологията на думата “Fuso” произлиза от древен китайски термин за свещено дърво, което се смятало че расте в онази точка на изток, където слънцето изгрява. Със същия термин назовавали и самата Япония. Същинското дърво Fuso е хибискус, вечнозелено растение, което достига около 3 метра на височина и цъфти в красиви червени и бледо розови цветове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт