728 x 90

Volvo Trucks с еволюция във FM (+видео)

    Камионът се задвижва от актуален Euro 6 двигател, има по-удобна кабина и подобрено управление Volvo Trucks представи обновената версия на универсалния камион за регионален превоз и дистрибуция – Volvo FM. Вече само броени месеци след премиерата на новата серия Volvo FH шведският производител сериозно обогати гамата си. Сред основните предимства на Volvo FM са ефективност,

    Камионът се задвижва от актуален Euro 6 двигател, има по-удобна кабина и подобрено управление

    Volvo Trucks представи обновената версия на универсалния камион за регионален превоз и дистрибуция – Volvo FM. Вече само броени месеци след премиерата на новата серия Volvo FH шведският производител сериозно обогати гамата си. Сред основните предимства на Volvo FM са ефективност, универсалност и възможност за персонализиране.
    „Новият Volvo FM може лесно да бъде персонализиран, така че да отговаря на индивидуалните потребности. Ако използваме футболен език, FM е този безценен универсален играч, който играе брилянтно там, където е необходимо“, сподели Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks. Актуалният Volvo FM ще бъде пуснат на пазара с широка гама от 11 и 13-литрови двигатели, които отговарят на изискванията на Euro 6, влизащи в сила от началото на 2014 г. Двигателят D13 се предлага в диапазона от 420 до 500 конски сили, а D11 покрива диапазона на мощностите от 330 до 450 конски сили. Volvo FM идва с подобрената кабина и иновативната кормилна система Volvo Dynamic Steering. Тя комбинира електродвигател с електронно регулиране, монтиран на кормилния механизъм, с кормилно управление с хидроусилвател.
    „Volvo Dynamic Steering е техническа иновация в световен мащаб. При висока скорост на магистралата динамичната кормилна система осигурява изключителна стабилност на посоката. При ниски скорости пък, дори тежко натоварен, камионът може да бъде управляван с минимално усилие“, обясни Нилсон. Новият Volvo FM е и с по-малко собствено тегло, нови конфигурации на предните и задните мостове и увеличена универсалност на шасито за лесно надстрояване. Подобреното окачване е друга усъвършенствана функция, която допринася за отлично поведение на пътя.
    „Движението по пътя е по-сигурно, с по-добра стабилност срещу люлеене. А за да увеличим рентабилността, сега предлагаме за всички FM системата I-See, която намалява разхода на гориво с до 5%“, добави Клас Нилсон. Пространството и интериорът в кабината са проектирани така, че в центъра на вниманието е водачът. Резултатът е ефективно, ергономично и безопасно работно място с увеличено пространство за водача и по-голяма вместимост за багаж. Кабината е изработена от стомана с висока устойчивост на разтягане и е преминала изпитания съгласно най-строгите норми за безопасност в света. Новият Volvo FM може да бъде оборудван и със системата за предупреждение за челен удар, функционираща на базата на радар или камера.
    Подобрени са и характеристиките на фаровете, както при късите, така и при дългите светлини. Клиентът може да избере и биксенонови, и активни светлини, които осигуряват по-добра видимост в тъмното чрез насочване на светлинните снопове в посоката, в която завива товарният автомобил. Също като новите Volvo FH и Volvo FH16, и FM разполага с възможности за дистанционна диагностика като чрез безжична връзка сервизът може да осъществява наблюдение над износването и състоянието на отделни ключови компоненти. Така Volvo Trucks може да гарантира максимален пробег на собственика на товарния автомобил. Друга нова функция е възможността за изтегляне на новото приложение My Truck, което позволява на самия водач да управлява и наблюдава дистанционно някои от функциите на товарния автомобил, включително да пуска от разстояние отоплението или охлаждането в кабината.
    Volvo FM ще бъде показан за първи път на изложението за товарни автомобили в Бирмингам следващия месец. Производството за европейски клиенти ще започне през есента на настоящата година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт