728 x 90

Супер шоу при родния дебют на Volvo FH (+видео)

    Актуалното товарно бижу Volvo FH и талантливата актриса Яна Маринова бяха в главните роли на първото 4D мапинг шоу у нас, което беше представено снощи по време на официалната премиера на камиона. Над 500 гости станаха свидетели на уникален пърформанс, за който бяха използвани два екрана в триизмерна среда и самият товарен автомобил. 5-минутното 4D

    Актуалното товарно бижу Volvo FH и талантливата актриса Яна Маринова бяха в главните роли на първото 4D мапинг шоу у нас, което беше представено снощи по време на официалната премиера на камиона. Над 500 гости станаха свидетели на уникален пърформанс, за който бяха използвани два екрана в триизмерна среда и самият товарен автомобил. 5-минутното 4D мапинг шоу интегрира предварително заснетия реален образ на Яна Маринова в 3D реалност. Така дигиталната двойничка на актрисата се "материализира" в кабината на новия Volvo FH, шофира по въображаема магистрала и дори успя да пребоядиса камиона за секунди в цветовете на шведския и българския флаг.
    "Иновациите са в основата на развитието на Волво. Новият Volvo FH е пионер в индустрията с уникални нововъведения като независимото предно окачване като на спортен автомобил и автоматизирана трансмисия с двоен съединител. Затова за нас беше естествено да търсим смело, високо технологично и безпрецедентно представяне на флагмана в България”, обясни Александър Санин, управител на Волво България.
    Заедно с IFS окачването и новата I-Shift2 скоростна кутия, които нямат аналог на пазара на тежкотоварни автомобили, 4D мапинг шоуто представи по атрактивен начин и други основни предимства на новия FH – горивна ефективност, работна среда, дизайн, управляемост и вътрешно пространство. Първи след дигиталната двойничка на Яна Маринова във Volvo FH се качиха представители на български транспортни фирми, които са закупили камиона дори преди официалната му премиера у нас.
    "Вече имаме 22 поръчани камиона, като първите доставки се очакват през май. Благодарни сме за доверието, което ни гласува бизнесът", коментира Александър Санин: "Новата серия предоставя оптимални решения за транспортните фирми. Благодарение на съвременните системи и технологични решения като I-Torque и I-See, икономията на гориво за един камион може да достигне до 10% или 4100 литра гориво годишно."
    По време на премиерата в София бе показан и новият Volvo FH16 – най-мощният камион в серийно производство в света, оборудван с 16-литров двигател – 750 к.с. и 3550 Нм въртящ момент. Още един от акцентите в представянето на новата серия Volvo FH бяха системите за намаляване риска от инциденти на пътя. Сигурността и здравината на новата серия са тествани над 1000 пъти в компютърни симулации, проведени са над 100 реални краш теста и 20 мащабни широко спектърни изпитания. Оптимизираният дизайн на Volvo FH също гарантира максимална безопасност при шофиране. Характерният „скандинавски” интериор на кабината предлага един кубически метър повече пространство, което осигурява 300 литра допълнително място за съхранение и увеличена височина при изправен стоеж.
    Гостите на премиерата се запознаха и с новата технология на Volvo FH за дистанционно наблюдение на пробега, състоянието и износването на отделни компоненти на товарния автомобил. Камионът е свързан със сервиза чрез телематичен гейтуей и GSM мрежата и така може да следи от разстояние например износването на спирачките и съединителя, както и състоянието на акумулатора и филтър дехидратора. Освен революционното 4D мапинг шоу, гостите на премиерата видяха и първия у нас интерактивен денс пърформанс, в който балерините от Veda Junior танцуваха с прожекция на емблематични за Volvo графични елементи. За доброто настроение допринесоха и изпълненията на Веси Бонева и сетовете на DJ Shaker Maker. От страна на Volvo Trucks събитието уважиха Том Йорнинг, управляващ директор на Волво Груп Тракс за регион Централна и Източна Европа и Йохан Бьорнор, управляващ директор на компанията за Югоизточния хъб.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт