728 x 90

Първи масов тест на Volvo FH в България

    Днес на летище Лесново край Елин Пелин, се проведе голям тест за клиенти и медии на актуалния флагман на Volvo Trucks – Volvo FH. Три броя от камиона, който снощи имаше своята бляскава българска премиера пред над 500 души в Интер Експо Център, бяха непрекъснато заети от любопитни кандидат купувачи, желаещи да се срещнат на

    Днес на летище Лесново край Елин Пелин, се проведе голям тест за клиенти и медии на актуалния флагман на Volvo Trucks – Volvo FH. Три броя от камиона, който снощи имаше своята бляскава българска премиера пред над 500 души в Интер Експо Център, бяха непрекъснато заети от любопитни кандидат купувачи, желаещи да се срещнат на пистата и запознаят с безкрайните възможностите на ултрамодерното превозно средство, което в бъдеще ще ползват за увеличаване на вложения в дейностите си капитал.

    Изцяло ново окачване
    Управляемостта на новия Volvo FM е значително подобрена от новата му система за окачване. Тя включва нови амортисьори, по-усилени пружини и много нововъведения в окачването. Например ново положение на стабилизиращата щанга – по-близо до лафета, който прехвърля силите на усукване от ремаркето директно към земята. Така се увеличава основната стабилност на системата от товарен автомобил и ремарке, както и чувството на водача за контрол на управлението.
    На открит път новият товарен автомобил създава изненадващо чувство за спортно шофиране. Усещане, което се усилва и от комфорта и прецизността, внасяни от Volvo Dynamic Steering. Комбинираните ефекти водят до съществена промяна както при управлението, така и при управляемостта.

    Покрива изискванията на Euro 6
    Силовата линия Euro 5 на Volvo FM осигурява изключителни характеристики и управляемост. Благодарение на усъвършенстваната технология за селективна каталитична редукция (SCR) и множество други технологични подобрения тези качества се запазват и при силовата линия Euro 6. Силовите линии както на D11, така и на D13 ще отговарят на Euro 6 при новия Volvo FM. Новият Volvo FM е и малко по-лек. Това се постига чрез оптимизиране на товарните автомобили за съответните им приложения чрез усъвършенстване на материалите, производствените методи и критериите при дизайна. За влекач Volvo FM 4?2 Euro 6 крайният резултат е намаляване на теглото със 75 килограма.

    Пести до 5% гориво с I-See
    Новият Volvo FM заявява репутацията си по отношение на горивната ефективност, като се предлага с най-новата технология за икономия на гориво – I-See. С I-Shift при управлението на скоростта и смяната на предавките, използвате информация за наклона на пътя, за да се увеличи до максимум икономията на гориво. Ако няма в паметта си необходимата информация, тя вече ще може да я изтегли автоматично от базата с данни на I-See.

    Пести гориво с пакета Fuel Advice
    С тази нова услуга икономиите на гориво при новия Volvo FM могат да бъдат поддържани безкрайно дълго. Като използва личен инструктор за икономия на гориво при анализа на моделите на шофиране, пакетът Fuel Advice осигурява непрекъснато проследяване и съвети, от които водачите се нуждаят, за да продължават да пестят гориво. Пакетът Fuel Advice помага да спестите до 5 процента гориво.

    Ангажимент за 100% максимален пробег
    Новият Volvo FM е оборудван с телематичен портал и ви дава възможност да се възползвате от новия Златен договор на Volvo, който осигурява 100 процента максимален пробег. Това означава, че сервизът може да бъде много по-проактивен – като наблюдава дистанционно състоянието на основните части на товарния автомобил и коригира графика за поддръжката в съответствие с действителното им състояние и вашата работа.
    Друга функция, която спомага за осигуряване на максимален пробег, е Volvo Action Service на повикване. В случай на спукване на гума или друг инцидент тя поставя водача в директен контакт с център за спешни повиквания чрез натискане на бутон. Благодарение на вградените възможности за връзка съответната помощ може незабавно да бъде изпратена на точното място и да върне бързо товарния автомобил на пътя.

    По-мощен и безкрайно маневрен
    Новият Volvo FM е по-мощен по отношение на един съществен елемент: отделните си мостове. Увеличението на възможностите за полезен товар е различно, но за повечето мостове то е един тон и повече. При тежкотоварни приложения това дава възможност за поемане на по-големи задания или за осигуряване на по-голяма икономия при съществуващите. По-важното е, че възможността за допълнително натоварване на отделните мостове намалява вероятността за претоварване на товарния автомобил. Освен това водачът има по-голяма свобода да товари и разтоварва по начин, който е безопасен и ефективен по отношение на времето. Новият товарен автомобил може да поема по-големи полезни товари при по-малки височини на шасито, което увеличава универсалността му. Тъй като има по-голяма височина за товара, на товарните автомобили за строителството може да се монтират по-големи кранове и е възможно да се товарят контейнери с по-малко притеснение относно разпределението на товара. Комбинирането със спална кабина с нисък покрив позволява в горната част на автовозите да бъдат натоварени дори джипове.
    С по-големия си брой възможности за конфигуриране новият Volvo FM е подходящ за още по-голям диапазон от приложения дори от предшественика си. Освен това, за да спести време и пари, той е още по-добре подготвен за производителите на надстройки, които ще го пригодят за вашите потребности.

    Прави работния ден по-лек
    Много аспекти на новия товарен автомобил са разработени, за да помагат на водачите да бъдат по-ефективни в работата си. Вземете дистанционното управление, което пести време при товарене и запомня до пет различни товарни рампи. Или My Truck, първото в света приложение за смартфон, което дава възможност на водачите да настроят желаната температура в кабината или да проверят регулаторите на арматурното табло.
    Кабината също е много по-атрактивна отпреди. Има съвсем ново индикаторно табло с нов волан, електронна паркинг спирачка и като опция – интегрирани в индикаторното табло регулатори за I-Shift, което улеснява движението вътре в кабината. Отделенията за багаж са усъвършенствани, така че да спомагат за подреждането на документите и личните вещи. Новата седалка за водача осигурява повече място за краката и повече комфорт. Всичко това и много други възможности превръщат новия Volvo FM в много по-приятно място за прекарване на дните ви. А това си личи още от новия му външен вид – красив и агресивен.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт