728 x 90

T Optifuel на Renault Trucks постигна 10,9% икономия

Независимите експерти от TÜV Rheinland удостовериха със сертификат, че новаторските технологии на T Optifuel спецификацията на Renault Trucks в комбинация със специализираното обучение на шофьорите Optifuel Training постига 10,9% икономия на гориво. В експеримента оценителите проведоха серия от тестове в рамките на три дни. В тях бяха сравнени постиженията на камион от гама Т на

Независимите експерти от TÜV Rheinland удостовериха със сертификат, че новаторските технологии на T Optifuel спецификацията на Renault Trucks в комбинация със специализираното обучение на шофьорите Optifuel Training постига 10,9% икономия на гориво.

В експеримента оценителите проведоха серия от тестове в рамките на три дни. В тях бяха сравнени постиженията на камион от гама Т на Renault Trucks стандартна спецификация и специалната икономична модификация на гамата – T Optifuel. И двата камиона са с еднакви изходни характеристики – 4х2 с Euro 6 DTI, 11-литров двигател с 430 к.с. и предавателно число на диференциала – 2.64.

За разлика от стандартния модел обаче T Optifuel е оборудван с аеродинамични решения (регулируеми спойлери на покрива и от страни на кабината, удължители на вратите и спойлери на шасито), за да се намали съпротивлението. Той разполага и с редица интелигентни технологии, комбинирани оптимално в Fuel eco-pack (отмяна на режим, въздушен компресор, който може да се изключва, сервопомпа на волана с променлив обем и автоматично изключване на двигателя). Камионът е програмиран да се движи с максимална скорост 85 км/ч.

Техническите спецификации на камионите са проверени надлежно от TÜV Rheinland. Двамата международни шофьори, участвали в експериментите, също са посочени от независимата организация. Те управляват камионите първо преди да получат специализирано обучение за икономично шофиране, а после и след специализирания Optifuel Training. TÜV Rheinland извършват измерванията на трасе от 200 км, типично за автомобилни превози на дълги разстояния. В ремаркетата на двата камиона има идентичен товар от 32 тона.

“Икономията на гориво от 10,9%, която постига T Optifuel в сравнение със стандартния модел от гама Т, сертифицирана в този експеримент, доказва позитивите, които получават клиентите на Renault Trucks”, обяснява Бруно Блан, Президент на Renault Trucks: “Фундаменталните качества на моделите от T гамата в комбинация с аеродинамично оборудване и интелигентни технологии, намаляват значително разхода на гориво и съответно помагат на клиентите ни да пестят пари”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт