728 x 90

Двама българи на финал в състезание за рационално шофиране на Renault Trucks

Състезанието Optifuel Challenge има за цел най-оптимално шофиране на камион с намален разход на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. Тези дни бяха определени българските представители за финалите. Това са плевенчанинът Данаил Стефанов от „Съни Ко“ и Цветомир Иванов от „Столичен Автотранспорт“. Във финалния кръг на състезанието Optifuel

Състезанието Optifuel Challenge има за цел най-оптимално шофиране на камион с намален разход на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. Тези дни бяха определени българските представители за финалите.

Това са плевенчанинът Данаил Стефанов от „Съни Ко“ и Цветомир Иванов от „Столичен Автотранспорт“. Във финалния кръг на състезанието Optifuel Challenge 2015 участваха общо 20 шофьори от цяла България, а двамата победители ще представят страната ни на глобалния финал в Португалия през октомври.

Участниците демонстрираха уменията си по ефективно шофиране по предварително зададен маршрут – с дължина около 35 км, а шофирането се оценяваше на база сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax за преминаване по трасето на всеки отделен участник. Състезателите управляваха две композиции с влекачи Renault Trucks T 460 к.с., 11-литрови ЕВРО 6 двигатели и бордови полуремаркета, натоварени с по 18 т бетонни блокове. Финалстите бяха разпределени между двата камиона чрез жребий.

„Състезанието премина изключително оспорвано. Някои от шофьорите дори успяха да постигнат среден разход на гориво малко над 25 л на 100 км“, каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks: „Предстои двамата ни финалисти да представят България на глобалния финал на Optifuel Challengе 2015 в Лисабон, заедно с останалите победители от състезанията в страните от Централна и Източна Европа, а ние им гарантираме, че могат да разчитат напълно на всички характеристики на товарния автомобил от гама Т за постигането на един добър резултат”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт