728 x 90

Двама българи на финал по ефективно шофиране от Renault Trucks

    37 шофьори от 20 държави ще участват в международния финал на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challenge 2015. Събитието ще се проведе на 7 октомври в Лисабон, като сили в него ще премерят и двамата български финалисти – Данаил Стефанов от Плевен и Цветомир Иванов от София. Състезанието ще протече в

    37 шофьори от 20 държави ще участват в международния финал на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challenge 2015. Събитието ще се проведе на 7 октомври в Лисабон, като сили в него ще премерят и двамата български финалисти – Данаил Стефанов от Плевен и Цветомир Иванов от София.

    Състезанието ще протече в две фази. В първия етап участниците ще отговарят на въпроси, свързани с икономичното управление на камион, а във втория ще трябва да преминат по предварително зададен маршрут управлявайки влекач Ranault гама Т – избран за Камион на годината 2015. Победителят ще бъде определен на база консумация на гориво и данните за начина на шофиране от Optifuel Infomax за преминаване по трасето спрямо експертите от Renaut Trucks.

    „У нас състезанието премина изключително оспорвано, а Цветомир и Данаил успяха да постигнат едни наистина добри резултати“, каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks: „Те са пример за един нов тип водачи, които шофират икономично, безопасно и с грижа към околната среда. Стискаме им палци и се надяваме да се върнат с голямата награда“.

    Победителят в Optifuel Challenge 2015 ще получи ваучер на стойност 8000 евро, валиден за всички магазини на марката, а на собствениците на компанията, за която се състезава ще бъде предоставен влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване в срок от една година. Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко и Тунис, като тази година към него се присъединиха още 5 държави.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт