728 x 90

Volvo камион, управляван от 4-годишно дете – нов хит в YouTube (+ много видео)

Volvo камион, управляван от 4-годишно дете – нов хит в YouTube (+ много видео)

Волво пусна в YouTube още един видео хит – „Look who’s driving“. В лентата на Volvo Trucks четиригодишната Софи с дистанционно в ръце управлява движението на 18-тонен Volvo FMX в затворен строителен обект. Нейните непредсказуеми реакции повеждат камиона по непредвиден маршрут, който изкачва стръмен склон с мека повърхност, след което се изтъркулва надолу с пълно

Волво пусна в YouTube още един видео хит – „Look who’s driving“. В лентата на Volvo Trucks четиригодишната Софи с дистанционно в ръце управлява движението на 18-тонен Volvo FMX в затворен строителен обект. Нейните непредсказуеми реакции повеждат камиона по непредвиден маршрут, който изкачва стръмен склон с мека повърхност, след което се изтъркулва надолу с пълно завъртане на 360 градуса.

„За да покажем възможностите на камиона искахме да го изправим пред наистина голямо предизвикателство, а кой тестов водач би бил по-безразсъден от едно четиригодишно дете, чиито реакции са непредсказуеми?“, споделя Рикард Фриц, вицепрезидент на Volvo Trucks. Целта на теста е да покаже новите функции на Volvo FMX, неговата издръжливост, както и  колко лесно се справя в среда с необичайни условия.

„Идеята ни беше да демонстрираме предимствата на товарния автомобил и новите му функции при възможно най-екстремните обстоятелства – напр. новият автоматичен контрол на сцеплението дава възможност на машината да продължи да се движи по силно наклонени и меки повърхности, а подобрената конструкция на кабината, която се отличава със здрави предни ъгли и подсилена подрама, подпомага цялостната му издръжливост“, казва Гунар Елиасон, мениджър Нови продукти във Volvo Trucks.

„Look who’s driving“ е част от поредицата необикновени филми, с които Volvo Trucks представят технологичните иновации и изключителните възможности на своите камиони. Сред другите хитови филми на марката се открояват и култовия „The Epic Split” с Жан-Клод Ван Дам и „The Hamster Stunt”, в който управлението на Volvo FMX е оставено „в ръцете” на хамстера Чарли.

В „Look who’s driving“ са тествани следните функции:
– Автоматичен контрол на сцеплението и автоматично задвижване на всички колела, когато е необходимо. Резултатът е по-добро сцепление, по-малко износване и по-нисък разход на гориво.
– Усилени предни ъгли: частите на бронята са изработени от стомана от висок клас с дебелина 3 милиметра като удължение на шасито.
– Метална защита на двигателя: предпазва камиона от незакрепени предмети, например при шофиране върху зони покрити с чакъл или камъни. Стоманената защита на двигателя с дебелина 3 милиметра е създадена да издържа 5 тона налягане.
– Volvo FMX има пътен просвет от 30 см, което означава, че важните части, като окачването и спирачните дискове не са изложени на риск от повреда при движение по неравен терен.
– Конструкция на кабината: уникалната конструкция на кабината спомага за предпазване на водача от нараняване, включително при странично преобръщане на камиона.
– Водоустойчивост: Volvo FMX е създаден за работа при най-тежки условия, включително във вода. Всички чувствителни части са уплътнени и монтирани така, че да задържат замърсяванията и водата навън.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт