728 x 90

Станции в Женева ще зареждат електробус само за 15 секунди (+ видео)

Станции в Женева ще зареждат електробус само за 15 секунди (+ видео)

Специализираната по производство на електрическо оборудване швейцарска компания АВВ получи от оператора за обществен транспорт в Женева (TPG) и местния производител на автобуси HESS поръчка за зарядни станции за електрически автобуси TOSA (Trolleybus Optimisation Système Alimentation). 12 електробуса TOSA ще обслужват линия 23, която свързва женевското летище с ново предградие. По предварителна оценка, замяната на

Специализираната по производство на електрическо оборудване швейцарска компания АВВ получи от оператора за обществен транспорт в Женева (TPG) и местния производител на автобуси HESS поръчка за зарядни станции за електрически автобуси TOSA (Trolleybus Optimisation Système Alimentation). 12 електробуса TOSA ще обслужват линия 23, която свързва женевското летище с ново предградие.

По предварителна оценка, замяната на използваните досега дизелови рейсове с електробуси ще намали годишното изхвърляне на вредни емисии СО2 с 1000 тона. Задачата пред АВВ е да се произведат и монтират на спирките по маршрута 13 зарядни станции, три терминала на крайните спирки и четири захранващи станции в депото.

Зарядните станции на спирките ще са с мощност 600 кВт и ще са най-бързите в света – дозареждането на електрическия автобус ще отнема 15 секунди, а за самото свързване към мрежата ще е необходима само 1 секунда. На крайните спирки зареждането ще продължава 4-5 минути – време, напълно достатъчно да напълни батерията.

Разработката на станциите от специалистите от ABB е на стойност 16 млн. долара, като компанията ще достави платформите за 12 електробуса, включващи акумулатори, преобразователи, електромотори и други компоненти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт