728 x 90

Българин в битка за титлата “Най-ефективен шофьор на камион в света”

Пламен Иванов ще представи България в Optifuel Challengе 2017 – световен финал на състезанието за ефективно шофиране на камиони, който ще се проведе в Толедо на 18 октомври. Там плевенчанинът ще се изправи срещу националните шампиони от още 28 държави. Те ще влязат в оспорвана битка както за титлата "Най-ефективен шофьор на камион в света",

Пламен Иванов ще представи България в Optifuel Challengе 2017 – световен финал на състезанието за ефективно шофиране на камиони, който ще се проведе в Толедо на 18 октомври. Там плевенчанинът ще се изправи срещу националните шампиони от още 28 държави. Те ще влязат в оспорвана битка както за титлата "Най-ефективен шофьор на камион в света", така и за голямата награда – интелигентният и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 държави, сред които и България. Според регламента националните състезания излъчиха 29 шампиони, които ще премерят уменията си след броени дни в Испания.

Големият финал в Толедо ще се проведе в две части. В първия кръг участниците ще трябва да решат тест, който проверява знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще трябва да ги демонстрират и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel.

Победителят ще бъде определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост, която би позволила изпълнението на транспортни задачи при реални условия. Представянето на състезателите ще се следи в реално време с интелигентната система за управление на автопарк Optifleet.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт