728 x 90

Автосалон Токио 2017: Автобус с горивна клетка от Toyota

Автосалон Токио 2017: Автобус с горивна клетка от Toyota

Toyota ще представи на салона в Токио в края на месеца концептуалния автобус Sora, задвижван от горивна клетка. През 2018 трябва да се появи серийната версия на автобуса, а за 2020 година, когато в Токио ще се проведе лятната Олимпиада, по улиците на града ще пътуват над 100 такива автобуса. Sora получава доработена версия на

Toyota ще представи на салона в Токио в края на месеца концептуалния автобус Sora, задвижван от горивна клетка. През 2018 трябва да се появи серийната версия на автобуса, а за 2020 година, когато в Токио ще се проведе лятната Олимпиада, по улиците на града ще пътуват над 100 такива автобуса.

Sora получава доработена версия на задвижващата система на седана Toyota Mirai, която се състои от два електромотора с обща мощност 154 конски сили и електрохимичен генератор, където се добива енергията от реакцията на водорода с кислорода.

Автобусът има 10 резервоара, които събират 600 литра водород. Като резервен вариант на задвижване е предвидена електрическа система, която при природни бедствия може да се използва като източник на електричество.

Концептуалният автобус е оборудван с автоматично сгъващи се седалки, външни камери, които следят за велосипедисти и пешеходци в опасна близост и система за автоматично спиране на спирките по маршрута.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт