728 x 90

Електрическите камиони на Tesla вече возят товари (видео)

    Появи се първият видеоклпи, на който е показано как електрическите камиони Tesla Semi провеждат успешни изпитания заедно с прицепи. Екологичните тирове са заснети по време на тестове между гигафабриката на Илън Мъск в Невада до завода на компанията във Фримонт, Калифорния. Според изданието Eletrek камионите са превозвали акумулатори от гигафабриката. Первият прототип Semi бе показан

    Появи се първият видеоклпи, на който е показано как електрическите камиони Tesla Semi провеждат успешни изпитания заедно с прицепи. Екологичните тирове са заснети по време на тестове между гигафабриката на Илън Мъск в Невада до завода на компанията във Фримонт, Калифорния. Според изданието Eletrek камионите са превозвали акумулатори от гигафабриката.

    Первият прототип Semi бе показан през ноември миналата година. Серийният модел на електрическия камион на Тесла най-вероятно ще разполага с 4 електромотора. Без товар машината е способна да ускорява от място до 100 км/ч за 5 секунди, а с ремарке с обща маса 40 тона – за 20 секунди.

    Серийната версия Tesla Semi ще дебютира догодина. В стандартното си изпълнение камионът ще минава с едно зареждане на батериите до 500 км, а с топверсията – до 800 км. Цените на електрическия тер ще са между 150 и 180 хиляди долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт