728 x 90

Китайци започнаха тестове с "камиона на бъдещето"

Компания Foton Motor първа в Китай получи лиценз за провеждане на пътни изпитания на безпилотен камион. На територията на научно-изследователския институт за автомобилно инженерство в Чунцин започнаха тестове без шофьор на влекач от марката "Фотон". По време на изпитанията предстои да бъдят отработени алгоритмите за движение на камиона в различни условия, както и да се

Компания Foton Motor първа в Китай получи лиценз за провеждане на пътни изпитания на безпилотен камион. На територията на научно-изследователския институт за автомобилно инженерство в Чунцин започнаха тестове без шофьор на влекач от марката "Фотон".

По време на изпитанията предстои да бъдят отработени алгоритмите за движение на камиона в различни условия, както и да се изучи поведението на безпилотника на неравни трасета, склонове и т.н. Работата върху проекта Foton започна преди две години съвместно със световния IT гигант Baidu. Представеният камион се отнася към четвърто ниво на автономност – т.е. способен е да се придвижва без участие на човека в каквито и да е пътни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт