728 x 90

Truck Expo 2018: Пушката се изкефи на комфорта в кабините на Волво

Евгени Иванов – Пушката и Volvo показаха комфорта за водачите в камионите на Волво по време на Truck Expo 2018. Нестандартна демонстрация на удобствата в кабината на камионите Volvo FH и Volvo FH16 направи легендата на българския волейбол по време на изложението за тежкотоварни автомобили, което се провежда от 7 до 9 юни на летище

Евгени Иванов – Пушката и Volvo показаха комфорта за водачите в камионите на Волво по време на Truck Expo 2018. Нестандартна демонстрация на удобствата в кабината на камионите Volvo FH и Volvo FH16 направи легендата на българския волейбол по време на изложението за тежкотоварни автомобили, което се провежда от 7 до 9 юни на летище "Лесново" край Елин Пелин.

Със своя ръст от 210 см Евгени Иванова доказа, че високата кабина Globetrotter XL дава възможност и достатъчно пространство за движение при изправен стоеж. Пушката се убеди лично и в комфорта на седалката на водача и волана с електрически настройки в различни положения.

Опцията за пълно завъртане на пасажерската седалка бързо я превърна във фотьойл, на който можеш да отпочиваш и да гледаш телевизия в кабината. Показани бяха и пространствата за съхранение на багаж над и под леглото в кабината, както и страничните контейнери със стотици литри капацитет. Допълнителните екстри, на които могат да разчитат водачите на път, са хладилник с обем от 33 литра, микровълнова печка и дори кафеварка.

“Всичко ми харесва, но най-впечатлен съм от леглото. Освен че е удобно, се събирам без проблем на него, а по принцип с моя ръст ми се е налагало винаги да използвам поръчкови”, сподели Евгени Иванов – Пушката.

Едно от най-важните удобства за водачите е интелигентната климатична система на Volvo. Те могат да избират между три варианта, които покриват всички потребности – вентилация посредством вентилатор с конвенционален нагревател с охладителна течност, климатик с ръчно управление (MCC), климатик с автоматично управление на температурата (ECC/ECC2).

Тази система се предлага и със сензори за проникване на слънчева светлина, за условия на мъгла и за качество на въздуха. Климатичната система може да бъде допълнена и с паркинг отоплител за кабина и двигател, както и с I-ParkCool, паркинг охладител за кабина.

I-ParkCool осигурява студен въздух при спрял автомобил и може да взаимодейства с паркинг отоплителя за кабина, за да създаде комфортни климатични условия например през нощта, когато температурата често спада рязко за няколко часа. Системата проверява състоянието на акумулаторите, за да гарантира пусковите качества на товарния автомобил. Тя изчислява каква охлаждаща мощност е необходима, за да се осигури климатизиране на кабината.

Ако акумулаторите не са напълно заредени, системата ще изчисли каква част от заряда може да се използва (без загуба на пусковите качества). По този начин се осигурява приятно и равномерно охлаждане през цялата нощ. Системата е с около 20 dB по-тиха от конкурентните системи, предлагани на пазара, което повишава допълнително качеството.

Добрите условия за живот и работа в кабината за шофьрите са основен фокус при създаването на модела Volvo FH още преди 25 години. Тази грижа е и ключов фактор за огромния успех на модела, като до днес са произведени 1 млн. броя.

“Във време за на засилени дискусии за грижата към международните шофьори и осигуряването на комфорта им по време на път, за нас беше важно да покажем иновациите и постиженията в тази посока. В развойната дейност на Volvo Trucks това винаги е било основен приоритет.”, обясни Иван Зънзов, Търговски дирктор на Волво Тръкс България: “Най-голямата ни награда е, когато получаваме обратната връзка от доволните водачи”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт