728 x 90

Камион без кабина за превоз на трупи

Камион без кабина за превоз на трупи

Шведският стартъп Einride показа на Фестивала на скоростта в Гудууд тази година прототип на безпилотен камион за превоз на горски трупи. В движение необичайното превозно средство T-log се привежда с помощта на електрическа силова установка. Очаква се до 2020 год. горската машина да премине първите си изпитания по пътищата. T-log получава автономна система NVIDIA Drive

Шведският стартъп Einride показа на Фестивала на скоростта в Гудууд тази година прототип на безпилотен камион за превоз на горски трупи. В движение необичайното превозно средство T-log се привежда с помощта на електрическа силова установка.

Очаква се до 2020 год. горската машина да премине първите си изпитания по пътищата. T-log получава автономна система NVIDIA Drive от 4-то ниво.

Автономната платформа за горски трупи няма кабина и може да се управлява дистанционно от оператор. Без презареждане камионът може да преодолее около 195 километра с до 16 тона товар.

"Шофьорската кабина е това, което прави камионите скъпи за производство. Ако тя се премахне, а водачът бъде заменен с оператор, контролиращ управлението дистанционно на няколко превозни средства едновременно. Сами може да се убедите, че загубите може да се намалят драстично," – разказа генералният директор на Einride Робърт Фалк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт