728 x 90

Volvo Vera – безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)

Volvo Trucks подготви ново транспортно решение на базата на автономните електромобили за бизнес нужди, което може да направи транспортната система по-ефективна, безопасна и екологична чиста. Дългосрочната цел на проекта е да предложи допълнителни възможности на компании, които се нуждаят от непрекъсната транспортна връзка между фиксирани точки. Постоянният ръст на населението и уплътняването на градската среда

Volvo Trucks подготви ново транспортно решение на базата на автономните електромобили за бизнес нужди, което може да направи транспортната система по-ефективна, безопасна и екологична чиста. Дългосрочната цел на проекта е да предложи допълнителни възможности на компании, които се нуждаят от непрекъсната транспортна връзка между фиксирани точки.

Постоянният ръст на населението и уплътняването на градската среда водят до сериозни екологични проблеми, като задръствания, замърсяване и прекомерен шум. Растящото потребление на стоки и услуги, стремителният ръст на електронната търговия и повсеместният дефицит на шофьори изискват разработка на ефективни транспортни решения.

Vera – бъдещото транспортно решение от Volvo Trucks е предназначено за регулярни курсове, които са на сравнително късо разстояние, големи обеми на превозвани товари и висока прецизност на доставката. Типични примери за такива транспортни задачи се явяват например, маршрутите между логистичните хъбове, но са възможни и други варианти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт