728 x 90

Над 40 нови автобуса на ток и метан до Нова година в София

До края на годината столичният градски транспорт ще бъде обновен с чисто нови екологични рейсове. В средата на ноември ще бъдат въведени в експлоатация първите 20 електробуса, а до Нова година ще пристигнат още 22 нови 12-метрови автобуса на природен газ (CNG) от Yutong Bus. Така скоро жителите на столицата ще имат възможност сами да

До края на годината столичният градски транспорт ще бъде обновен с чисто нови екологични рейсове. В средата на ноември ще бъдат въведени в експлоатация първите 20 електробуса, а до Нова година ще пристигнат още 22 нови 12-метрови автобуса на природен газ (CNG) от Yutong Bus.

Така скоро жителите на столицата ще имат възможност сами да се убедят в ползите от въвеждането и използването на електрически транспорт. Yutong Group произвежда пълна гама от градски, междуградски и туристически автобуси. Mарката е позната вече и се експлоатира в различни градове на Франция, Великобритания, Испания, Русия, Словакия, Чехия, Норвегия, Исландия и Македония.

През следващата година ще дойдат и 60 съчленени автобуса на природен газ. От 2014 г. досега са подменени 60% от градските рейсове в София. Догодина 90% от автобусите на линия ще бъдат нови и всички ще притежават най-високия екологичен стандарт ЕВРО 6.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт