728 x 90

Nikola ще покаже два електрически камиона през април

    Компанията Nikola планира да представи два електрически влекача през април, които носят семплите означения 2 и 3, но ще се предлагат и със задвижване с водород. От Nikola потвърдиха, че компанията продължава да работи по развитието на технологиите за горивна клетка за камиони, така че в близко бъдеще марката не планира да заложи изцяло на

    Компанията Nikola планира да представи два електрически влекача през април, които носят семплите означения 2 и 3, но ще се предлагат и със задвижване с водород. От Nikola потвърдиха, че компанията продължава да работи по развитието на технологиите за горивна клетка за камиони, така че в близко бъдеще марката не планира да заложи изцяло на електрическите влекачи.

    Стартъпът, който в началото беше позициониран като „естествен съперник на Tesla” (според PR отдела на компанията), основно заради това, че при двете компании става въпрос за използването на малкото и фамилното име на учения Никола Тесла, засега се изявява само на терена на тежкотоварните возила.

    Според изчисленията на екипа на Nikola камионите на водород ще имат по-ниски експлоатационни разходи при дълги курсове в сравнение с електрическите влекачи, а прогнозите са за 50 пъти повече поръчки за камиони с горивна клетка в сравнение с електрическите. От Nikola твърдят, че електрическите камиони и електромобилите изобщо са по-подходящи за „вътрешността на градовете и превози без сериозно тегло наборда”.

    Nikola 2 и 3 ще могат да се поръчват с мощност на батериите 500 kWh, 750 kWh и 1 мегаватчаса, обявиха от компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт