728 x 90

До седем процента по-малко гориво с новия Volvo FH I-Save (видео)

До седем процента по-малко гориво с новия Volvo FH I-Save (видео)

Volvo Trucks подготви Volvo FH с I-Save с цела максимална горивна ефективност. Чрез комбиниране на новия двигател D13Turbo Compound с допълнително усъвършенствани настройки за пестене на гориво, това ново решение може да намали разходите за гориво с до 7% при превози на дълги разстояния. Търсенето на транспортни услуги в Европа нараства и товарните автомобили покриват

Volvo Trucks подготви Volvo FH с I-Save с цела максимална горивна ефективност. Чрез комбиниране на новия двигател D13Turbo Compound с допълнително усъвършенствани настройки за пестене на гориво, това ново решение може да намали разходите за гориво с до 7% при превози на дълги разстояния.

Търсенето на транспортни услуги в Европа нараства и товарните автомобили покриват все по-дълги разстояния. В същото време транспортните фирми са изправени пред покачване на цените на дизела, което оказва натиск върху рентабилността.

„Volvo FH с I-Save е нашият отговор на това предизвикателство. Това е цялостно решение, което съчетава най-новите ни технологии за значително намаляване на разхода на гориво при курсове на дълги разстояния. И това се постига без компромис с динамиката на движение на камиона“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

В сърцето на Volvo FH с I-Save е новият D13 Turbo Compound – най-икономичният двигател за превози на дълги разстояния на Volvo Trucks. Той е оборудван с бутала с патентована вълнообразна повърхност, която подобрява горенето и увеличава ефективността чрез насочване на топлината и енергията към центъра на цилиндрите. Остатъчната енергия в отработените газове след това се използва за задвижване на допълнителна турбина, която е част от Turbo compound.

Двигателят D13 Turbo Compound осигурява до 300 Nm допълнителен въртящ момент, който допринася за поддържане на постоянна скорост при движение по магистрала. Това е идеално решение за компании за международен транспорт.

Поръчки за Volvo FH с I-Save ще се правят от 11 март 2019 г. на европейските пазари. Volvo FH с I-Save разполага с: D13 Turbo Compound двигател 460 к.с. (2600 Nm) или 500 к.с. (2800 Nm), нови задни мостове, изключване на двигателя при празен ход; I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво; актуализирана система I-See и актуализирана автоматизирана трансмисия I-Shift с пакет за горивна ефективност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт