728 x 90

София с още 22 автобуса Yutong на природен газ

На 30 април в присъствието на Йорданка Фандъкова – кмет на София, Ван Сюе Кун – търговско-икономически съветник към Посолство на КНР в РБ, и Слав Монов – директор „Столичен Автотранспорт“ ЕАД, бяха предадени 22 нови автобуса Yutong, задвижвани с природен газ. Автобусите ще се движат по линиите на столичен градски транспорт от началото на

На 30 април в присъствието на Йорданка Фандъкова – кмет на София, Ван Сюе Кун – търговско-икономически съветник към Посолство на КНР в РБ, и Слав Монов – директор „Столичен Автотранспорт“ ЕАД, бяха предадени 22 нови автобуса Yutong, задвижвани с природен газ. Автобусите ще се движат по линиите на столичен градски транспорт от началото на май и ще осигурят едно по-комфортно, екологично и надеждно пътуване за всички жители и гости на столицата.

Слав Монов – директор на „Столичен автотранспорт“ ЕАД, прие символичния ключ от външнотърговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД Антон Дончев, и заяви, че доставката на новите автобуси Yutong e част от провежда от Столична община политика за обновяване и диверсификация на обществения транспорт. Yutong ZK6126GHA е автобус задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда.

Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците. Автобусите отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра.

При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Автоматичната скоростна кутия е с вграден ретардер, който допълнително намалява скоростта и забавя движението при натискане на спирачния педал или на лоста разположен под волана.

Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон. Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца.

Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките – с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали. Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 44 правостоящи места, бутони за спирка по желание, отваряем вентилационен люк на покрива, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

Автобусите Yutong, задвижвани с природен газ, са поредната стъпка към модернизиране и обновяване на градския транспорт в столицата, с което се цели постигане на по-висока екологична и икономическа ефективност. Над 130 т. емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срок на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси и приблизително с 15% по-малко ще са отделените прахови частици при използването на автобус задвижван на природен газ в сравнение с конвенционален дизелов автобус.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт