728 x 90

18% ръст в БГ пазара на тежки камиони от началото на годината

18% ръст в БГ пазара на тежки камиони от началото на годината

Пазарът на товарни автомобили в България показва интересни тенденции за първите 4 месеца на годината, разкри председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААП Георги Загоров. „При автобусите имаме ръст на пазара с около 7%, което показва, че тече обновяване на автопарка с по-безопасни, по-луксозни и по-ефективни автобуси по нашите пътища“, посочи Георги Загоров: "Лекотоварният сектор

Пазарът на товарни автомобили в България показва интересни тенденции за първите 4 месеца на годината, разкри председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААП Георги Загоров. „При автобусите имаме ръст на пазара с около 7%, което показва, че тече обновяване на автопарка с по-безопасни, по-луксозни и по-ефективни автобуси по нашите пътища“, посочи Георги Загоров: "Лекотоварният сектор е в спад, но при тежкотоварните автомобили има ръст от над 18%. От целия сегмент на автомобилите тази тенденция е най-изявена при тежкотоварните – навлизат в нашите паркове повече ефективни нови автомобили, екологични, със съвременни системи за безопасност. Това рано или късно ще доведе до снижаване на инцидентите с тежки товарни автомобили. Тази година имаме подем и при продажбите на автомобили за регионален транспорт, което е добра индикация за българския бизнес“.

Същевременно АСЕА публикува данните за продажби на камиони и автобуси в Европейския съюз за април и първите четири месеца на годината. През миналия месец в ЕС се отчита ръст от 7,8% в сравнение с април´2018 до 215 947 нови регистрации. За първите четири месеца на 2019 г. са реализирани 871 100 продажби в товарния сектор на европейския пазар, което е ръст от 5,8% на аналогичния период преди година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт