728 x 90

Tesla отложи влекача си за догодина

    Босът на Tesla Илън Мъск обяви, че лансирането на електрическия влекач на Tesla ще се отложи с 12 месеца за 2020 година, тъй като компанията има проблеми с производството на батерии. Мъск обясни на годишната среща на акционерите в Tesla, че тези проблеми ще бъдат отстранени максимално бързо и дори предположи, че компанията може да

    Босът на Tesla Илън Мъск обяви, че лансирането на електрическия влекач на Tesla ще се отложи с 12 месеца за 2020 година, тъй като компанията има проблеми с производството на батерии.

    Мъск обясни на годишната среща на акционерите в Tesla, че тези проблеми ще бъдат отстранени максимално бързо и дори предположи, че компанията може да инвестира в добив на ценни метали за производството на батерии.

    Клиентите на Tesla ще могат да продължат да поръчват Semi, като се очаква, че влекачът ще има пробег от над 1000 километра с едно зареждане, дори и когато тегли полуремарке с пълно натоварване – почти 36 тона. Най-скъпата версия с най-големия пробег струва 180 000 долара.

    Подобно забавяне не е нещо ново за Tesla, като в началото на 2018 компанията спря производството на Model 3 заради недостиг на работници и проблеми със софтуеъра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт