728 x 90

Русенски студенти с нов екомобил на Shell Eco-marathon Европа 2019

Русенски студенти с нов екомобил на Shell Eco-marathon Европа 2019

Отбор „Автомобилист“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще представи за шеста поредна година на Shell Eco-marathon Европа 2019 своята визия за ефективен, интелигентен и подобряващ качеството на въздуха транспорт. Студентите ще се състезават със своя изцяло нов автомобил в категорията „Прототипи“, задвижвани от електрическа батерия. За участието си през 2019 г. отборът работи по електромобил

Отбор „Автомобилист“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще представи за шеста поредна година на Shell Eco-marathon Европа 2019 своята визия за ефективен, интелигентен и подобряващ качеството на въздуха транспорт. Студентите ще се състезават със своя изцяло нов автомобил в категорията „Прототипи“, задвижвани от електрическа батерия.

За участието си през 2019 г. отборът работи по електромобил с изцяло нови елементи и олекотено купе, чието тегло е под 30 кг. Създаден е ергономичен волан, облекчаващ работата на пилота, чрез намаляване на натоварването, което му позволява да управлява всички процеси и да получава необходимата информация за скоростта, разхода на енергия, броя на обиколките, както и средната скорост, без да сваля ръце от него.

Специално внимание е отделено и на окачването, с което да се улесни управлението. Изработен е и нов контролер, който оптимизира разхода на енергия на автомобила. През 2019 г. управлението отново е поверено на опитните пилоти Илияна Минковска и Елица Накова.

„Без здравия екипен дух, сплотеността, усърдната работа и отдадеността на екипа нямаше да можем да осъществим всички иновативни промени по новия автомобил. Уверен съм, че сме готови да постигнем значително по-добри резултати от предишни години“, каза ръководителят на отбора доц. д-р Симеон Илиев.

„С всяка изминала година стандартът на работа и конкуренцията в Shell Eco-marathon се повишават. Радвам се, че българските участници непрекъснато усъвършенстват своите автомобили с цел да се представят повече от достойно. Вярвам, че с всяка изминала година и заедно ще намерят решения за екологичното бъдеще на транспорта“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт