728 x 90

VW I.D. R счупи рекорда на Goodwood Festival of Speed (видео)

    Volkswagen I.D. R официално подобри рекорда за най-бърз автомобил на легендарната планинска надпревара Goodwood Festival of Speed. Електрическата машина от Германия всъщност стори това два пъти в рамките на изминалия уикенд. Първо, още в петък, електрическият болид се справи със задачата с време от 41.18 секунди. В неделя, I.D. R мина отново по трасето като

    Volkswagen I.D. R официално подобри рекорда за най-бърз автомобил на легендарната планинска надпревара Goodwood Festival of Speed. Електрическата машина от Германия всъщност стори това два пъти в рамките на изминалия уикенд.

    Първо, още в петък, електрическият болид се справи със задачата с време от 41.18 секунди. В неделя, I.D. R мина отново по трасето като успя да регистрира време от 39.9 секунди.

    По този начин автомобилът записа рекорд както на тазгодишното издание на фестивала в Гуудууд, така и за цялата му история. I.D. R се превръща в първата кола, слизаща под границата от 40 секунди.

    Зад волана на машината беше Ромейн Дюма, който счупи рекорд на 20 години. Предишното най-добро постижение беше дело на Ник Хайдфелд с болид McLaren MP4/13 – 41.6 секунди.

    Припомняме, че I.D. R счупи рекорда и на друга легендарна планинска надпревара – Pikes Peak, през 2018 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт