728 x 90

Bentley бърза с електрическия си модел

    Шефът на Bentley Ейдриън Холмарк призна, че луксозната британска марка работи „усилено” по създаването на свой електромобил, но в компанията са наясно, че технологиите, от които те ще имат нужда ще са налице най-рано през 2025 година. Холмарк говори пред медиите на Фестивала на скоростта в Гуудууд и обясни, че около 30% от собствениците на

    Шефът на Bentley Ейдриън Холмарк призна, че луксозната британска марка работи „усилено” по създаването на свой електромобил, но в компанията са наясно, че технологиите, от които те ще имат нужда ще са налице най-рано през 2025 година.

    Холмарк говори пред медиите на Фестивала на скоростта в Гуудууд и обясни, че около 30% от собствениците на автомобили Bentley са готови да се качат на луксозен електромобил, като повечето нямат предпочитания към марката. Освен това, Холмарк призна, че лансирането на електрически модел ще отвори Bentley за нови клиенти, които досега не са се интересували от конвенционалните модели на бранда.

    „Но истината е, че днес не можем да създадем електромобил, който да отговаря на нашите изисквания, ценности и стандарти – заяви Холмарк. – Проблемът е свързан с батериите, както с капацитета им, така и с управлението им, а след това идват и изискванията към аеродинамиката на бъдещия електромобил, съпротивление при търкаляне на колелата и т.н, където се изисква много висока ефективност.

    „С батериите, които са сега на пазара, едно електрическо Bentley ще стане твърде тежък автомобил, така че уравнението ни няма да излезе.”

    Холмарк даде да се разбере, че очаква електрическият модел на Bentley да има реален пробег от около 650 километра с едно зареждане на батерията, което ще се равнява на пробега с един резервоар на актуалните модели на компанията.

    Bentley вече напредва с хибридизацията на своите модели, но явно ще мине още време до появата на изцяло електрически модел на компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт