728 x 90

Електрическото Mini ще се прави на Острова

Електрическото Mini ще се прави на Острова

Производството на електрическата версия на Mini стартира преди края на тази година във Великобритания, като първите бройки ще са при клиентите през пролетта на 2020, обяви BMW. Шефът на производството на BMW Оливер Ципше, който е спряган за наследник на Харалд Крюгер начело на компанията, обяви, че Mini Electric „дава началото на моделната офанзива на

Производството на електрическата версия на Mini стартира преди края на тази година във Великобритания, като първите бройки ще са при клиентите през пролетта на 2020, обяви BMW.

Шефът на производството на BMW Оливер Ципше, който е спряган за наследник на Харалд Крюгер начело на компанията, обяви, че Mini Electric „дава началото на моделната офанзива на компанията при електромобилите”.

„До 2023 година, 2 години преди първоначалния срок, ние ще предлагаме на пазара 25 електрифицирани модела. Повече от половината от тях ще са напълно електрически”, обясни Ципше.

Началото на производството на електрическата версия на Mini може да съвпадне с напускането на ЕС от страна на Великобритания, при това без сделка със съюза, което ще означава потенциални мита, допълнителна бюрокрация и смущения в производството, включително и сериозни забавяния.

Миналата година производството в завода на BMW и Mini в Оксфорд достигна малко над 230 000 коли, което се равнява на 15% от общото автомобилно производство във Великобритания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт