728 x 90

Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)

Bentley показа голям електрически концептуален автомобил с името EXP 100 GT, който е призван да даде представа за свръхскоростна кола от клас Gran Tourer, образец 2035 година. Премиерата се състоя в щаб квартирата на компанията в Крю – в рамките на честванията на 100-годишния юбилей на британската марка. Дължината на елмобила, построен от алуминий и

Bentley показа голям електрически концептуален автомобил с името EXP 100 GT, който е призван да даде представа за свръхскоростна кола от клас Gran Tourer, образец 2035 година. Премиерата се състоя в щаб квартирата на компанията в Крю – в рамките на честванията на 100-годишния юбилей на британската марка.

Дължината на елмобила, построен от алуминий и карбон, съставлява 5.8 метра, а широчината е 2.4 метра. Независимо от използваните леки материали, масата на огромния концепт е равна на 1900 килограма.

Отличителна външна черта е масивната радиаторна решетка, разделена наполовина от медна полоса, както и коничните предни фарове. За Bentley EXP 100 GT е предвидена система за напълно автоматично управление.

На разположение на шофьора и двамата пътници е специален "цифров" асистент. По време на пътуването той може да изпълнява различни интерактивни и информационни функции – например, да разкаже за забележителностите, разположени покрай маршрута.

Общуването с виртуалния помощник става с помощта на гласа или жестове, които се разпознават от кристални елементи на предния панел и централната конзола. За настроението отговарят специални датчици и изкуствен интелект – електрониката извършва оптимални настройки на климатроника, осветлението и музикалната система в зависимост от съвкупността на множество фактори.

В движение Bentley EXP 100 GT се привежда от четирли елмотора, които сумарно произвеждат от 800 до 1340 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. Елмобилът се ускорява от място до първата "стотица" за 2,5 секунди с максимална скорост 300 км/ч. Без презареждане концептът може да преодолее до 700 км, а 80% от новата енергия в акумулаторите може да се попълни само за 15 минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт