728 x 90

Toyota готви изцяло електрически версии на Proace и Proace City

Toyota Professional е новата дивизия на японската марка, която ще отговаря за разработката и реализацията на лекотоварни автомобили. Компанията иска да навлезе масирано в този сектор на Стария континент и затова планира сериозни новости. Още през 2020 година ще се появи електрическа версия на един от двата нови вана на марката – Proace и Proace

Toyota Professional е новата дивизия на японската марка, която ще отговаря за разработката и реализацията на лекотоварни автомобили. Компанията иска да навлезе масирано в този сектор на Стария континент и затова планира сериозни новости.

Още през 2020 година ще се появи електрическа версия на един от двата нови вана на марката – Proace и Proace City. Най-вероятният първи кандидат е по-малкият от двата модела, а другият ще го последва през 2021 г.

Toyota ще работи по изцяло електрическите версии на двете возила за бизнеса в партньорство с PSA Group. Спокойно можем да кажем, че моделите ще споделят задвижването си със сериите Peugeot Expert/Citroën Jumpy/Opel Vivaro и Peugeot Partner/Citroën Berlingo/Opel Combo.

Новите Proace и Proace City влизат в продажба от следващата година като по този начин Toyota ще има три лекотоварни модела за Европа заедно с пикапа Hilux.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт