728 x 90

Китайски електромобил тръгва на пътешествие от родината си до Европа

Базираният в Шанхай стартъп проект Aiways има амбициозния план да стане първият китайски производител на автомобили, който да продава електрически превозни средства в Европа. Китайците показаха модела си U5 по време на изложението в Женева по-рано тази година, а същият автомобил сега ще тръгне на мащабно турне от родината си до Стария континент. Смята се,

Базираният в Шанхай стартъп проект Aiways има амбициозния план да стане първият китайски производител на автомобили, който да продава електрически превозни средства в Европа.

Китайците показаха модела си U5 по време на изложението в Женева по-рано тази година, а същият автомобил сега ще тръгне на мащабно турне от родината си до Стария континент.

Смята се, че прототипът ще стане първият, който поема на такова пътешествие. Маршрутът му ще премине през Пътя на коприната с обща дължина от малко над 14 200 километра.

От компанията обясняват, че трипът ще бъде част от предсерийните изпитания на U5, а освен това ще покаже и "колко е лесно да се живее с него всеки ден."

Приключението започва в средата на този месец и се очаква да приключи през септември. По план, продажбите на модела в Европа би трябвало да стартират през април 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт