728 x 90

Ford и VW ще правят заедно елмобили и автопилот

Американският и немският концерн обявиха създаването на глобален алианс, който ще се заеме с производството на елмобили, товарни автомобили и пикапи, както и с разработката на автопилот. Ford се договори с VW Group за масово тиражиране на електрически автомобили, които ще бъдат създадени върху модулната платформа MEB на немския концерн. Това беше съобщено вчера на

Американският и немският концерн обявиха създаването на глобален алианс, който ще се заеме с производството на елмобили, товарни автомобили и пикапи, както и с разработката на автопилот. Ford се договори с VW Group за масово тиражиране на електрически автомобили, които ще бъдат създадени върху модулната платформа MEB на немския концерн. Това беше съобщено вчера на пресконференция в Ню Йорк.

Двата автомобилни производителя постигнаха окончателно съглашение за създаването на световна обща структура след няколко месеца преговори. Форд ще използва разработките на VW за съвършенно нов модел, който ще се произвежда за европейския пазар на предприятието в Кьолн.

Производството се очаква да започне през 2023 година. През следващите шест години американците възнамеряват да продадат повече от 600 хиляди елмобила.

От 2016 г. Фолксваген вече инвестира около $7 милиарда в платформата MEB. Тя е длъжна да стана база за примерно 15 милиона "зелени" автомобила, които ще се представят под брендовете VW, Audi, Skoda i SEAT. Първият сериен модел ще стане хечбекът Volkswagen ID.3 – неговата премиера ще се състои през есента по време на Автосалон Франкфурт 2019.

Освен това, Volkswagen в рамките на сътрудничеството с Ford ще вложи $2,6 милиона в проекта Argo A1, контролиран от американския концерн. Компанията се занимава с разработката на системи за автоматично управление и сега е заета със създаването на атопилот от четвърто ниво.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт