728 x 90

16% от всички батерии в света са за Tesla Model 3

16% от всички батерии в света са за Tesla Model 3

Въпреки постоянните прогнози, че Tesla ще се срине след толкова много загуби, натрупани през годините, компанията на Илън Мъск набира скорост – търсенето на Model 3 расте, скоро ще заработи новата гигафабрика, а сега се появи и още нещо интересно. През май 16% от всички батерии за автомобили в световен мащаб са били предназначени за

Въпреки постоянните прогнози, че Tesla ще се срине след толкова много загуби, натрупани през годините, компанията на Илън Мъск набира скорост – търсенето на Model 3 расте, скоро ще заработи новата гигафабрика, а сега се появи и още нещо интересно.

През май 16% от всички батерии за автомобили в световен мащаб са били предназначени за Model 3 на Tesla. На пръв поглед това не изглежда много, но всъщност е огромен дял от този пазар.

Второто място в това подреждане е за BYD Yuan – електрическо копие на Ford EcoSport в Китай, чието производство е погълнало 4% от произведените през май батерии.

Още сравнения – новият Nissan Leaf заема петата позиция в тази класация с 3% от батериите в световен мащаб, произведени през май.

А ако към Model 3 добавим и производството на Model S и Model X, то Tesla има нужда от 22% от всички батерии за електромобили в глобален мащаб.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт