728 x 90

Индонезия ще произвежда електромобили от 2022 година

    Индонезия ще започне да произвежда електромобили от 2022 година, обяви източник от местното Министерство на индустрията пред агенция Reuters. Става въпрос за инвестиции на чуждестранни компании, които вече произвеждат автомобили, допълва агенцията. Развитието на електромобилите и производството на батерии за тях е част от държавната политика на Индонезия, тъй като страната е един от основните

    Индонезия ще започне да произвежда електромобили от 2022 година, обяви източник от местното Министерство на индустрията пред агенция Reuters. Става въпрос за инвестиции на чуждестранни компании, които вече произвеждат автомобили, допълва агенцията.

    Развитието на електромобилите и производството на батерии за тях е част от държавната политика на Индонезия, тъй като страната е един от основните доставчици на никелова руда, която се използва в литиево-йонните батерии.

    Индонезия вече е вторият по големина производител на автомобили в Югоизточна Азия, като планове за производство на електромобили там имат Toyota и Hyundai.

    Според министъра на индустрията на Индонезия Аирланга Хартато, Toyota ще инвестира 2 милиарда долара в страната в следващите 5 години, за да стартира производство на електромобили там. Плановете на министерството са до 2025 година 20% от местното производство на автомобили да се пада на електромобилите.

    Хартато откри автомобилно изложение в Джакарта и обяви, че държавата планира намаляване на данъците на луксозните електромобили, като припомни, че компаниите, произвеждащи батерии за електромобили в страната, вече ползват сериозни данъчни облекчения.

    Отделно от това, Индонезия преговаря усилено, за да приеме кръг от световния шампионат за електрически болиди Формула Е още от следващия шести сезон, който ще започне в края на 2019 година, като плановете са състезанието в Джакарта да е през юни догодина.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт