728 x 90

Cadillac ще предлага и електрически Escalade

Cadillac ще предлага и електрически Escalade

Предстоящото пето поколение на луксозния SUV Cadillac Escalade ще излезе на пазара в три версии на задвижване, включително и изцяло електрически вариант. Информацията е на Cadillac Society, като се прави уговорката, че електрическата версия няма да е на разположение при дебюта на петата генерация Escalade през 2021 година, а ще се появи малко по-късно. Според

Предстоящото пето поколение на луксозния SUV Cadillac Escalade ще излезе на пазара в три версии на задвижване, включително и изцяло електрически вариант. Информацията е на Cadillac Society, като се прави уговорката, че електрическата версия няма да е на разположение при дебюта на петата генерация Escalade през 2021 година, а ще се появи малко по-късно.

Според неофициална информация Escalade EV ще дебютира с пробег от 644 километра с едно зареждане, което означава използването на сериозна батерия с оглед на размерите и теглото на луксозния автомобил.

В момента на американския пазар №1 по пробег е Tesla Model X с батерия с мощност 100 киловатчаса, която осигурява 532 километра с едно зареждане.

Предполага се, че до момента, в който електрическият Escalade стигне до пазара, Model X също ще се предлага със сходен пробег, като това се очаква и от луксозния електрически пикап на стартъпа Rivian – R1S.

Все още обаче от страна на Cadillac няма почти никаква друга информация за проекта за електрическия Escalade.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт