728 x 90

Норвегия със собствен електрически автомобил

Най-голям пазарен дял сред елмобилите държи Норвегия. Това се дължи на данъчната политика на местните власти, които дават маса отстъпки за притежаването на екологични автомобили. Обаче собствено проиводство на елмобили и хибриди в Норвегия няма. Да поправи ситуацията се е заела фирмата Fresco Motors от Трондхайм, която обяви прием на поръчки за собствения електрически седан

Най-голям пазарен дял сред елмобилите държи Норвегия. Това се дължи на данъчната политика на местните власти, които дават маса отстъпки за притежаването на екологични автомобили.

Обаче собствено проиводство на елмобили и хибриди в Норвегия няма. Да поправи ситуацията се е заела фирмата Fresco Motors от Трондхайм, която обяви прием на поръчки за собствения електрически седан Fresco Reverie. Вече са събрани 70, а представянето е предвидено за 2021 година.

Външността на колата много прилича на Tesla Model S – един от най-популярните елмобили на местния пазар. Според шефа на компанията Еспен Квалвик това не е единствената прилика.

Колесната база при Fresco Reverie e 2,75 м – с 13 см по-малка от Tesla Model 3, а габаритната дължина е 4,81 м. Норвежката машина ще притержава четиристепенна скоростна кутия, а тяговата батерия ще бъде модулна и лесно може да се замени с нова. Fresco Motors обещава максимална скорост 300 км/ч и ускорение от място до 100 км/ч за две секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт