728 x 90

Audi и Rimac може да си партнират за чисто електрическо R8

Audi и Rimac може да си партнират за чисто електрическо R8

Слуховете около бъдещето на Audi R8 са доста напоследък, но по всичко личи, че автомобилът най-вероятно няма да продължи да съществува в сегашния си вид много дълго. Но това не са задължително лоши новини. От репортаж на Car Magazine разбираме, че немците са се свързали с компанията Rimac за обсъждане на потенциално партньорство, което трябва

Слуховете около бъдещето на Audi R8 са доста напоследък, но по всичко личи, че автомобилът най-вероятно няма да продължи да съществува в сегашния си вид много дълго.

Но това не са задължително лоши новини. От репортаж на Car Magazine разбираме, че немците са се свързали с компанията Rimac за обсъждане на потенциално партньорство, което трябва роди изцяло електрическо следващо поколение на суперколата.

Rimac е хърватска фирма, която успешно разработи една от най-ефективните и мощни електрически задвижващи системи на света. В момента такава се използва и от външни фирми като Pininfarina.

Разбира се, засега всичко е на много ранен етап, дори и да приемем, че договореност е постигната. Материалът на британските ни колеги сочи като година на лансиране най-рано 2023, а временното име на проекта е RS e-tron.

Посочените към момента цифри са много обещаващи. Мощността ще е близо 1000 к.с., а ускорението от място до 100 км/ч ще отнема 2.5 секунди. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде близо 500 километра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт