728 x 90

Volkswagen направи елмобил от ретро Beetle

VW Group Components и компания eClassics електрифицираха Beetle от миналия век. За създаването на електрическата версия на модела специалистите са използвали съвременни автомобилни компоненти – акумулаторна система, трансмисия и други елементи. Акумулаторите са вградени в дъното на автомобила и се състоят от 14 модула. Независимо, че общото тегло на машината съставлява 1280 кг, e-Beetle е

VW Group Components и компания eClassics електрифицираха Beetle от миналия век. За създаването на електрическата версия на модела специалистите са използвали съвременни автомобилни компоненти – акумулаторна система, трансмисия и други елементи.

Акумулаторите са вградени в дъното на автомобила и се състоят от 14 модула. Независимо, че общото тегло на машината съставлява 1280 кг, e-Beetle е способен да се ускорява от място до 50 км/ч за 4 секунди с максимална скорост 150 км/ч.

Фолксваген възнамерява да електрифицира и други по-старички модела, като не е изключено при модернизацията на автомобилите да се използва модулната платформа MEB, която се използва от концерна за създаване на нови елмобили. Електрифицираният Volkswagen Beetle ще бъде представен публично следващата седмица в рамките на Автосалон Франкфурт 2019.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт