728 x 90

BMW i Hydrogen NEXT e водороден концепт, който ще можете да си купите

BMW използва изложението във Франкфурт да демонстрира напредъка си в разработката на електро-водородни технологии. Чрез концепта i Hydrogen NEXT, баварците загатнаха за бъдещ сериен автомобил, използващ такъв тип задвижваща система. Както е видно, машината се базира на актуалното поколение Х5. Визуалните разлики спрямо конвенционалните версии са минимални, като отзад, например, липсва изпускателна система, която е заменена

BMW използва изложението във Франкфурт да демонстрира напредъка си в разработката на електро-водородни технологии. Чрез концепта i Hydrogen NEXT, баварците загатнаха за бъдещ сериен автомобил, използващ такъв тип задвижваща система.

Както е видно, машината се базира на актуалното поколение Х5. Визуалните разлики спрямо конвенционалните версии са минимални, като отзад, например, липсва изпускателна система, която е заменена с декоративни панели.

За жалост, от марката не разпространяват никакви технически детайли за големия еко SUV. Все пак, компанията потвърди, че серийна версия ще се появи през 2022 година и ще предлага щедър пробег с едно зареждане, което пък ще отнема под четири минути.

Производствената серия ще бъде силна ограничена, допълват от BMW. В съответствие с интереса от страна на потребителите, марката ще реши дали да пусне по-достъпен и масов автомобил на водород през 2025 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт