728 x 90

Бос на Mercedes-AMG: Porsche Taycan поставя стандартите

Бос на Mercedes-AMG: Porsche Taycan поставя стандартите

Стартът на електрическата ера в автомобилната индустрия дава доста нови възможности за част от компаниите. Най-общо казано, картите се пренареждат и всеки получава нов старт. Е, не изцяло, но най-общо казано. Въпреки че се намираме в много ранен стадий на електрическата революция, някои фирми вече се развиват по-бързо от други. Затова признава и босът на

Стартът на електрическата ера в автомобилната индустрия дава доста нови възможности за част от компаниите. Най-общо казано, картите се пренареждат и всеки получава нов старт. Е, не изцяло, но най-общо казано.

Въпреки че се намираме в много ранен стадий на електрическата революция, някои фирми вече се развиват по-бързо от други. Затова признава и босът на Mercedes-AMG, Тобиас Моерс, който говори пред медии във Франкфурт.

Моерс коментира, че новият Porsche Taycan задава стандартите за възможностите на електрическите автомобили. Спортната дивизия на Mercedes също ще получи свой EV представител, но той най-вероятно няма да успее да се конкурира директно с представителя от Щутгарт.

Все пак, ускорението не е всичко, казва Моерс. Има много други важни критерии, като управляемост, позиция на пътя, връзка между кола и шофьор и други, които определят качествата на даден автомобил. Именно там AMG продуктите ще се отличават от конкуренцията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт