728 x 90

Nissan представил нов EV кросоувър пред дилъри миналия месец

Nissan представил нов EV кросоувър пред дилъри миналия месец

Логичната следваща стъпка след успеха на Nissan LEAF на пазара бе лансирането на втори електрически автомобил от японците. С оглед на пазарните тенденции, нормално е този модел да бъде от сегмента на кросоувърите. Именно натам поглежда Nissan с нов сериен продукт, който е бил показан на дилърите на марката. Това се е случило през миналия

Логичната следваща стъпка след успеха на Nissan LEAF на пазара бе лансирането на втори електрически автомобил от японците. С оглед на пазарните тенденции, нормално е този модел да бъде от сегмента на кросоувърите.

Именно натам поглежда Nissan с нов сериен продукт, който е бил показан на дилърите на марката. Това се е случило през миналия месец в рамките на интернационална дилърска среща в САЩ.

По предварителни данни, електрическата джипка ще може да изминава до почти 500 километра с едно зареждане на батериите. Това ще приближи модела до лидерите в сегмента като Tesla Model S и Jaguar I-Pace.

Още по-впечатляваща ще бъде динамиката на колата. По данни на дилърите, които са се запознали отблизо с нея, ускорението от място до 100 км/ч ще става за около пет секунди.

Въпреки че работата по EV-то очевидно е доста напреднала, Nissan няма да изкара серийната му форма прези втората половина на 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт