728 x 90

Показват първия БГ спортен елмобил на 10 октомври

    На 10 октомври в София Тех Парк ще се проведе събитие, на което ще бъде представен пред широката публика първият спортен електрически автомобил, създаден от компанията Кинетик от Варна. Програмата на събитието включва презентация на елмобила, използваните в него технологии и на създадените по време на разработката му иновации. “Много се вълнуваме, че ще представим

    На 10 октомври в София Тех Парк ще се проведе събитие, на което ще бъде представен пред широката публика първият спортен електрически автомобил, създаден от компанията Кинетик от Варна. Програмата на събитието включва презентация на елмобила, използваните в него технологии и на създадените по време на разработката му иновации.

    “Много се вълнуваме, че ще представим автомобила и екипа зад него пред публиката в София. Работим над колата и нейния софтуер вече повече от година и е време да покажем какво сме постигнали. С този проект доказваме, че в България могат да се разработват електрически автомобили и то на възможно най-високо ниво”, споделят от Кинетик.

    Създателите на спортния автомобил разкриха, че работят върху още няколко проекта. Единият от тях дори има амбицията да внедри технология от Формула 1 в масов лек автомобил. На събитието ще бъдат разкрити още подробности и за другите проекти.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт