728 x 90

Honda прекратява продажбите на дизели в Европа до 2021 г.

Honda прекратява продажбите на дизели в Европа до 2021 г.

Honda поетапно електрифицира моделната си гама, като този процес най-вероятно ще бъде за сметка на дизеловите автомобили на японската марка. Според актуален репортаж от Reuters, Honda е на път да се откаже изцяло от нафтовите мотори до 2021 година. Целта след това ще бъде пълен фокус върху електрификацията. Към момента в Европа Honda предлага дизелови

Honda поетапно електрифицира моделната си гама, като този процес най-вероятно ще бъде за сметка на дизеловите автомобили на японската марка.

Според актуален репортаж от Reuters, Honda е на път да се откаже изцяло от нафтовите мотори до 2021 година. Целта след това ще бъде пълен фокус върху електрификацията.

Към момента в Европа Honda предлага дизелови версии на HR-V и Civic, като новият CR-V вече не може да се купи с 1.6-литровия i-DTEC агрегат. Следващото поколение Jazz се очаква през 2020 година, като то ще стъпи на пазара изцяло като хибриден модел.

Honda също така планира да намали производствените разходи с около 10 процента, като за това ще спомогне редуцирането на различните моделни вариации с около една трета до 2025 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт