728 x 90

Bentley продаде първите хибриди в историята си

Бентли обяви началото на доставките на своя първи хибриден модел – кросоувърът Bentayga с бензиновоелектрическа силова установка. В Европа цената на автомобила започва от €141,1 хиляди. Хибридната модификация Bentley Bentayga беше представена през март 2018 г. на автомобилното изложение в Женева. В състава на силовата установка на кросоувъра влиза трилитров агрегат V6 340 к.с., създаден

Бентли обяви началото на доставките на своя първи хибриден модел – кросоувърът Bentayga с бензиновоелектрическа силова установка. В Европа цената на автомобила започва от €141,1 хиляди.

Хибридната модификация Bentley Bentayga беше представена през март 2018 г. на автомобилното изложение в Женева. В състава на силовата установка на кросоувъра влиза трилитров агрегат V6 340 к.с., създаден върху базата на 2,9-литров мотор, използван в Porsche Panamera E-Hybrid. ДВГ работи в комплект с елмотор, заедно с който произвеждат сумарните 450 конски сили и 750 Нм въртящ момент.

Хибридният кросоувър е способен да се ускорява от място до "стоте" за 5.5 сек. с максимална скорост 254 км/ч. Изключително на електрическа тега автомобилът може да премине 39 км, а в комбиниран режим преходът е 747 км без презареждане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт