728 x 90

Dyson се отказа от елмобилите

    Британският производител на битова техника Dyson се отказа от идеята да произвежда електромобили. В компанията решиха, че това е нерентабилен проект. Това се твърди в писмо от шефа на фирмата Джеймс Дайсън, което е на разположение в BBC. "Нашата компания разработваше великолепен елмобил. Към момента обаче не виждаме възможност да направим проекта комерсиално рентабилен. Засега

    Британският производител на битова техника Dyson се отказа от идеята да произвежда електромобили. В компанията решиха, че това е нерентабилен проект. Това се твърди в писмо от шефа на фирмата Джеймс Дайсън, което е на разположение в BBC.

    "Нашата компания разработваше великолепен елмобил. Към момента обаче не виждаме възможност да направим проекта комерсиално рентабилен. Засега не можахме да намерим клиент за проекта", – се казва в документа.

    Това, че Dyson се заема с разработка на собствен автомобил, стана известно през есента на 2017 година. Според думите на Джеймс Дайсън, неговата компания прави планове по създаване на елмобил в последните двайсет години. Общо в проекта са задействани около 400 човека.

    Плановете бяха да се разработи електромобил изключително с вътрешните усилия на Dyson. В бъдеще гамата трябваше да бъде разширена до минимъм три модела. Съобщаваше се, че в проекта ще бъдат инвестирани 2 млрд британски лири (около $2,5 милиарда).

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт