728 x 90

Първият БГ track-day елмобил беше представен в София Тех Парк

На 10 октомври 2019 година в зала Джон Атанасов на София Тех Парк беше представен Kinetik 07. На събитието присъстваха над 1000 души, сред които много автожурналисти и автоентусиасти. Kinetik 07 представлява уникална по рода си автомобилна платформа, предназначена за производство на автомобили в ограничен, „бутиков“ тираж. Разработката е дело изцяло на български екип. Всички инженери

На 10 октомври 2019 година в зала Джон Атанасов на София Тех Парк беше представен Kinetik 07. На събитието присъстваха над 1000 души, сред които много автожурналисти и автоентусиасти.
 
Kinetik 07 представлява уникална по рода си автомобилна платформа, предназначена за производство на автомобили в ограничен, „бутиков“ тираж. Разработката е дело изцяло на български екип.

Всички инженери на борда на това технологично приключение са от Варна. В създаването на автомобила като са използвани най-съвременни технологии за проектиране като 3D принтиране, виртуална (VR) и добавена реалност (AR).
 
Тези технологии ускоряват проектирането на автомобила и съкращават времето от скицата до създаването на пълноразмерен и функционален екземпляр. За самата изработка от Kinetik също залагат на върхови технологии. Фирмата е пионер в България по отношение на използването на 3D принтер за едрогабаритните компоненти на колата.

Всички тези иновации позволяват да бъдат създaвани автомобили, които са тотално различни един от друг както по отношение на екстериорен дизайн, така и по отношение на интериор и интерфейс на infotainment системата. От младата българска компания се гордеят със собствените си електроника и софтуер за управление на различни функционалности в автомобила.

Те са изцяло разработени от Kinetik и нямат аналог в световен мащаб. Мисията на Kinetik e опровергаването на стереотипите, че в България не може да бъде проектиран и изграден високотехнологичен продукт, който да е на световно ниво.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт