728 x 90

Тойота представи нов водороден седан

Японската компания Toyota разсекрети прототипа на водородния седан Mirai от второ поколение, наименованието на който в превод от японски означава "бъдеще". Екологичният автомобил ще получи серийна версия, която ще постъпи в продажба през следващата година – в САЩ, Япония и Европа. Водородният автомобил е изграден върху нова платформа със задно задвижване – TNGA-N. Дължината на

Японската компания Toyota разсекрети прототипа на водородния седан Mirai от второ поколение, наименованието на който в превод от японски означава "бъдеще". Екологичният автомобил ще получи серийна версия, която ще постъпи в продажба през следващата година – в САЩ, Япония и Европа.

Водородният автомобил е изграден върху нова платформа със задно задвижване – TNGA-N. Дължината на концепта съставлява 4935 мм, а широчината – 1885 милиметра. Размерът на колесната база при Toyota Mirai е равен на 2920 мм.

В салона на петместния автомобил е монтирано цифрово табло, камера за задно виждане, голям дисплей на инфосистемата и аудио система JBL с 14 колони. Техническите характеристики засега се пазят в тайна, като от компанията само разкриха, че е увеличен с 30% преходът с едно зареждане.

Общата мощност на силовата установка с горивни клетки в досегашния Toyota Mirai съставлява 155 конски сили, а до първата стотица седанът се ускорява за 9 секунди. Запасът за преход съставлява 483 км, а презареждането на колата не превишава три минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт