728 x 90

Разрешиха на Tesla да монтира елмобили в Китай

    Властите в Китай добавиха компанията Tesla в правителствения списък с одобрени производители на автомобили. Това означава, че американците са получили разрешение да сглобяват своите еломобили в тази държава, съобщи Ройтерс. Строителството на своя завод в Китай Тесла започна през януари тази година. Предприятието ще се казва Gigafactory. Това е първата фабрика на Tesla извън САЩ.

    Властите в Китай добавиха компанията Tesla в правителствения списък с одобрени производители на автомобили. Това означава, че американците са получили разрешение да сглобяват своите еломобили в тази държава, съобщи Ройтерс.

    Строителството на своя завод в Китай Тесла започна през януари тази година. Предприятието ще се казва Gigafactory. Това е първата фабрика на Tesla извън САЩ.

    Първоначално от конвейера на предприятието ще започне да слиза седанът Tesla Model 3 и новият кросоувър Tesla Model Y. Очаква се монтажът на тези елмобили да започне още до края на тази година.

    Благодарение на този завод американската компания ще може да продава своята продукция в Китай без заплащането на тарифа в размер 25%. Китайските власти вече няколко години всячески способства за развитието на домашния пазар за елмобили поради сложната екологична ситуация в големите градове. Освен това, правителството поддържа местните производители, за да може те да се конкурират с международните компании.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт