728 x 90

Fisker показва електрическата си джипка през януари

    Компанията Fisker ще представи нов електрически кросоувър, който може да направи конкуренция на Tesla Model Y, през януари следващата година. Това беше съобщено от основателя на фирмата Хенрик Фискер в собствения си туитър профил. Според неговите думи, названието на автомобила и друга информация ще бъдат разкрити през ноември 2019 година. Очаква се елмобилът да получи

    Компанията Fisker ще представи нов електрически кросоувър, който може да направи конкуренция на Tesla Model Y, през януари следващата година. Това беше съобщено от основателя на фирмата Хенрик Фискер в собствения си туитър профил.

    Според неговите думи, названието на автомобила и друга информация ще бъдат разкрити през ноември 2019 година. Очаква се елмобилът да получи покрив със слънчеви панели за дозареждане на акумулаторите.

    От компаният отбелязват, че този електрически автомобил ще стане първият в света кросоувър със слънчеви батерии, разположени по цялата дължина на покрива. При това самият той ще получи електрическо захранване за да може да сгъва с помощта на натискане на бутон.

    Според предишни съобщения, кросоувърът на Fisker ще се задвижва от силова установка с два елмотора и комплект акумулатори за 80 кВт/ч, благодарение на които елмобилът ще може да преодолее без презареждане до 480 километра. Цената на новата екологична джипка ще бъде около $40 000.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт