728 x 90

Fisker показа конкурент на Tesla Model X

    Компанията Fisker публикува първа официална фотография от новия електрически кросоувър под наименованието Ocean. Такъв елмобил би могъл да прави конкуренция на Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC и Tesla Model X. Елкросоувърът ще бъде задвижван със силова установка с два елмотора и комплект акумулатори за 80 кВт/ч, благодарение на което автомобилът ще може да преминава без презареждане

    Компанията Fisker публикува първа официална фотография от новия електрически кросоувър под наименованието Ocean. Такъв елмобил би могъл да прави конкуренция на Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC и Tesla Model X.

    Елкросоувърът ще бъде задвижван със силова установка с два елмотора и комплект акумулатори за 80 кВт/ч, благодарение на което автомобилът ще може да преминава без презареждане до 480 километра. Плюс всичко това елмобилът ще получи покрив със слънчеви панели за допълнително зареждане, което може да обезпечеи до 1600 "безплатни" километра пробег годишно.

    От компанията отбелязват, че елмобилът ще стане първия в света кросоувър със слънчеви батерии по цялата повърхност на покрива. При това самият той е получил електрическо задвижване, след като секция от него може да се сгъва чрез натискане на бутон.

    Снимки от салона все още липсват, но във Fisker подчертават, че в неговото оформление са използвани екологично чисти материали. Например, килимчетата ще са изработени от преработен найлон от стари риболовни мрежи.

    Плюс това инженерите ще използват "свръхикономична" система за климатизиране. Fisker ще представи работния прототип на елкросоувъра на 4 януари 2020 г., но поръчки за него ще може да се приемат още преди края на настоящата година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт